keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Hiiruja!

Varailin Eve Immoselta kaksi hiirinaarasta tulevasta poikueesta. Meille muuttaa myös vanhempi hiirinaaras Hattara (PK Burmese/fox) nuorempien hiirien kaveriksi.

Löysin halvan ja kunnoltaan hyvän valkoisen minidunan, jonka ostan siis ystävältäni lähiaikoina. Käytiin äsken mieheni kanssa metsäretkellä keräämässä puita hiirien asumukseen valmiiksi tulevia hiiriä varten. Vuoltiin puut nätin värisiksi, pestiin ne ja käytettiin uunissa. Nyt laitoimme ne vielä saunaan, joka on lämpiämässä, jotta puut kuivaisivat kokonaan. Tarkoitus olisi kiinnittää puut dunan ritilään, jotta hiiret pääsevät kiipeilemään niitä pitkin. Minidunaan on muutenkin hieman haastavaa rakentaa hiirille mitään kiipeilytorneja yms. Tuo on minusta ihan hyvä idea, joka on varastettu ystävältäni :)

Mitenkähän ihmeessä maltan odottaa, että saan hiiret jo kotiin? Vielähän ne eivät ole edes syntyneet, mutta eihän näitä valmisteluja voi aloittaa koskaan liian aikaisin? :P Pitää tehdä vielä zooplussalle tilaus, koska haluan ostaa hiirille ainakin kookospesän, ruokaa ja jotain muita virikkeitä. Kaikista mahtavinta on saada taloon sellaisia eläimiä, josta ei ole vielä juurikaan kokemusta. Kaverillani oli kesyhiiri uros, jota silloin tällöin kädessäni pidin. Siinä onkin ainut kokemukseni hiiristä.

Kaverini jo edesmennyt kesyhiiri uros Jalmari :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti