keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Kippuroiden hieman uudistettu ruokavalio

Olen hieman muuttanut kanien ruokavaliota, koska minusta molemmat ovat liian lihavia.Kanit saavat tuoreruuan/pelletit aina iltaisin Salattujen elämien jälkeen. Niin ne pysyvät yön hiljaa ja saan itse nukuttua. Päivisin kaneilla on tarjolla tietenkin hyvälaatuista heinää ja raikasta vettä. Vesi meillä vaihdetaan kerran päivässä. Suolakivenkin ostin kanien häkkiin, vaikka sehän ei välttämättä edes ole tarpeellinen. Pellettiä kanit saavat nyt kolmena iltana viikossa ja tuoreruokaa neljänä.

Kanit syövät meillä:
Primo2-pellettiä (rasvaa 4,2%)
Heinää
Kurkkua
Salaattia
Tomaattia
Omenaa
Porkkanaa
Banaania
Päärynää
Paprikaa (harvemmin)
Kuivatettua leipää
Näkkäriä
Hapankorppua (harvemmin)

Tuo Primo2-pelletti on osoittautunut hyväksi. Kanit syövät sitä mielellään ja se on TODELLA halpaa. Agrimarketista ostin joskus ajat sitten ison säkin sitä.

Nykyään kanit syövät siis enemmän tuoretta ja vähemmän pellettiä. Kanit vaikuttavat ihan tyytyväisiltä. Itse joudun vaan kassikaupalla raahaamaan kaupasta kaikkea tuoretta kaneille, mutta sehän ei minua haittaa. Samalla Elmerikin saa maistella erilaisia tuoreruokia! Minun pitäisi ostaa vaaka, niin pääsisin seuraamaan kanien painoa. Kanien laihduttamisessa on vaan ongelmana se, että kanit eivät tykkää liikkua juurikaan. Vaikka ne laittaa yhdessä lattialle juoksemaan niin ne rupeavat hetken touhuttuaan makaamaan. Ihme laiskiaisia molemmat!

En ymmärrä miksi minulle tulee mieleen näitä postausideoita niin paljon! (Ehkä siksi, kun pitäisi olla kokeeseen lukemassa :D) Tulossa olisi varmaankin postaus hamsterin tuoreruuista, omasta asunnostani kuvien kera (pääsette näkemään, miltä näyttää oma pieni yksiöni, joka on eläinten valtaama) ja varmasti hiiristä on tulossa parikin postausta, koska olen niiden tulosta niin innoissani! Mukavaa loppuviikkoa kaikille! :3

NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti