perjantai 8. helmikuuta 2013

Unta palloon yhdessä eläinten kanssa

Voiko kahden kanin, neljän hiiren ja hamsterin kanssa saada nukuttua hyvin samassa huoneessa? Voi toki! Nyt kerronkin, millaisia järjestelyjä olemme tehneet, että kaikki ovat tyytyväisiä.

Tärkeintä on, että eläinten häkit sijoitetaan mahdollisimman kauas omasta sängystä. Vaikka eläimet hieman ääntä öisin pitävätkin, niin siihen ei ite herää niin helposti. Itse herään todella helposti pieneenkin rapinaan, joten totuttelua tämä eläinten kanssa samassa huoneessa nukkuminen on vaatinut.

Hamsterille olemme ostaneet puisen juoksupyörän, joka ei pidä kovaa ääntä. Vaikka Elmeri juokseekin kovasti juoksupyörässään niin siitä ei kuulu juurikaan ääntä. Vain pienien tassujen tasaista töminää. Se kuulostaa ainakin minun korvaan rauhoittavalta ja alkaakin nukuttaa. Muuta erikoisjärjestelyjä en hamsterin kanssa ole joutunut tekemään. Elmeri on aika hiljainen otus, eikä pidä turhaa meteliä öisin.

Hiiret pitävät taas hieman enemmän ääntä, kun keikkuvat telineessään yöt. Lisäksi silloin tällöin kuuluu pientä piippailua. Hiirien dunan siirrämme yöksi aina eteiseen. Niin hiiret saavat touhuta rauhassa yöt ja me saamme nukkua.

Suurin ongelma meidän yöunien kannalta on kanit. Kanien häkkiä ei voi kauemmas siirtää, kun asumme mieheni kanssa pienessä 25 neliön yksiössä. Kanien juodessa juomapullosta kuuluu yleensä sen verran kova ääni, että itse herään siihen. Olemme kaneille vaihtaneet käyttöön juomakupin. Se onkin minusta ollut tosi hyvä idea! Annamme kaneille aina ruuan (pellettejä, tuoreruokaa yms.) vasta silloin kun käymme itse nukkumaan. Kanit syövät rauhassa ja rupeavat itsekin mahan täyteen syötyään lepäämään. Pahin ongelma onkin se, että kanit säikähtävät silloin tällöin naapurista kantautuvia ääniä keskellä yötä ja alkavat jyskyttää kovasti takajaloillaan. Silloin ei auta muuta kun nousta itse ylös ja mennä rauhoittelemaan kaneja. Jyskytys loppuu yleensä nopeasti. Onneksi tuota takajaloilla paukuttelua ei tapahdu kovin usein, ehkä muutaman kerran kuukaudessa.

Ja se kaikkein paras keksintö hyvien yöunien takaamiseksi on KORVATULPAT! Itse olen korvatulppia käyttänyt jo monta vuotta. Ilman niitä en voisi nukkua.

Näin meillä onnistuu nukkuminen, vaikka eläimiä samassa huoneessa onkin. Me olemme mieheni kanssa tyytyväisiä ja uskoisin, että eläimet ovat myöskin :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti