lauantai 9. maaliskuuta 2013

Esittelyt kaneista

Aivan blogin alussa teinkin erillisen esittelyn jokaisesta eläimestä. Huomasin, että blogini on saanut aika monta uutta lukijaa, joten kerronkin nytten jokaisesta kanista hieman enemmän :) Kanien lisäksihän meillä asustaa syyrialainen hamsteriuros Elmeri. Elmeristä juttua varmaan seuraavissa postauksissa enemmän.


Pupet's Dolly "Ninja"
Ninja haettiin kasvattajan, Ulla Tenhusen luolta Jännevirralta hieman alle neljä vuotta sitten. Ninja hankittiin minun lemmikikseni ja sen takia Ninja on kaneista se kaikkein rakkain minulle. Alussa Ninja oli todella arka. Vieläkään Ninja ei ihmisen seurasta ja käsittelystä juurikaan pidä. Ninja antaa kuitenkin hyvin harjata ja leikata kynnet. Tosin kynsien leikkaamisen jälkeen neiti juokseekin sängyn alle ja mököttää siellä muutaman tunnin :D Ninja asustaa meillä tällä hetkellä vapaana. Ninja rakastaa ulkoilua kesällä. Ninja on varsinainen herkkusuu, kuten kuvista voi ehkä päätellä. Ninja steriloitiin viime vuonna, jotta kanit tulisivat paremmin toimeen keskenään.Pupet's Daisy "Ninni"
Ninni hankittiin Ulla Tenhuselta siskoni lemmikiksi. Siskoni lähti opiskelemaan ja Ninni jäikin sitten minulle. Ninni on steriloitu viime vuonna samasta syystä kuin Ninjakin. Ninni tulee kaikkien kanien kanssa hyvin juttuun. Käsiteltäessä Ninni on nykyään aika rauhallinen, kun ikää on tullut lisää. Otan Ninnin monesti kainalooni, kun katson telkkaria. Ninnillä on mielettömän pitkä karva ja suuret ruskeat silmät. Ninni osaa käyttää wc-laatikkoa, kuten kaikki muutkin kanit meillä. Olen harrastanut Ninnin kanssa kotona kaniesteitä, Ninni hyppäsinkin oikein hienosti :)
Nala
Meidän tutuille syntyi vahinkopoikaset. Aluksi meille piti tulla valkoinen luppakorvainen kani, mutta se olikin uros. Nala oli poikueen ainut naaras ja sen takia otimme Nalan asumaan meidän luoksemme. Nala tulee ainakin tällä hetkellä toimeen muiden kanien kanssa. Nala on aikamoinen energiapakkaus! Aina vapaana ollessaan se tekee mielettömiä iloloikkia ja juoksentelee ympäri ämpäri asuntoa. Sylissä ollessaan Nala rimpuilee vielä aika paljon. Tarkoitus olisi ensi kesänä alkaa tutustuttamaan Nalaa esteisiin. Tiedä vaikka Nalasta saisi estepupun ;) Nalalla on purentavika, jonka takia hampaita on lyhennettävä silloin tällöin. Nala tykkää Ninnistä todella paljon. Kanit nukkuvatkin aivan vieretysten usein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti