keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Nalan totuttaminen koiraan

Äitini koira, tiibetinspanieli herra "Sulo" tuli meille viikoksi hoitoon, koska äitilläni on työkiireitä. Nyt alkoi sitten Nalan totuttaminen koiraan! Nala on perusluonteeltaan minusta hieman arka ja välillä pelokas, joten totuttaminen oli tehtävä rauhallista tahtia edeten.

Sulohan on todella kiltti koira ja tulee hienosti toimeen kanien kanssa. Sulo on aika välinpitämötän kaneja kohtaan, kanit eivät Suloa kiinnosta, mutta eivät häiritsekään. Kanien häkin luukku on aina aamut ja illat auki, joten kanit saavat juoksennella omaan tahtiinsa. Muutaman kerran Nala on Suloa käynyt nuuhkaisemassa, muuten se on pysytellyt kauempana. En kuitenkaa usko, että Nala pelkää Suloa. Sulo vaan makaa aina paikoillaan maton päällä, niin kanien on hyvä tilaisuus käydä Suloon silloin tutustumassa.

Nala on ehtinyt muutaman viikon sisään pientä tuhoakin aiheuttaa :D Se puri korkkareihini reiän. Lisäksi se on jyrsinyt hieman puista kenkätelinettä. Eilen laitoin kanien pellettikupin odottamaan häkin päälle. Nala tietenkin hyppäsi häkin päälle ja kippasi kipon nurin lattialle. Todella hyvin Nala meidän porukkaan sopii :) Ihanaa, kun kanit tulevat niin hyvin toimeen keskenään.

Laitoin häkkiin matot takaisin ja otin Mörtti Röpön pois. Minulle tuli hengenahdistusta Mörtistä, joten kanien häkissä on pakko pitää mattoja. Ajattelin, että ostan rikkaimurin häkin siivoukseen.
Tämmöinen olisi tarkoitus hankkia :)

Koppi tehokkaassa käytössä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti