keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Tämmöinen on Taavetti

Nimi: Darilie Donroe
Lempinimi: Taavetti, Taavi, Taaveri
Laji: syyrialainen
Turkkimuunnos: pitkäkarvainen
Syntymäaika: 20.09.2010
Sukupuoli: naaras
Kasvattaja: Laura Liikkanen, Kotka
Omistaja: Jenni Tuomainen, Siilinjärvi

Sukutaulu:
i. Zheverez Queen (pk hopeamusta laikukas)
e. Vilja (pk soopeli)
ii. Zheverez Zhöögubben (hopeanharmaa umb.)
ie. Perdita (musta vn laikukas)
iii. Zheverez Zipline (musta)
iie. Zheverez Zddie (hopeanharmaa kk)
iei. Leonardo (musta vn)
iee. Phoebe (musta laikukas)
iiii. Zabaz-Zagonqzy
iiie. Tatra
iiei. Geishas Give
iiee. Picazzaa
ieii. Geishas Bold Step
ieie. Chim-Chim
ieei. Obelix
ieee. Englatassens

Lempi siemenseos: Mücki Hamster Menu, jota tilasin Zooplussalta. Myös Bunny Hamster Traum tuntuu  Taavetille maistuvan hyvin :-)

Lempi tuoreruoka: hunajameloni, salaatti, riisi ja maissipiltti. Myös puurot maistuvat Taavetille hyvin.

Heräämisaika illalla: yleensä klo 20-21.30 riippuen siitä, että onko samassa huoneessa ihminen puuhastelemassa. Jos ketään ei ole saattaa herätä vasta yhdentoista aikaan illalla.

Lempi tekeminen: Juokseminen lattialla vapaana. Taavetti kiipeää usein mökkinsä katon päälle ja nousee takajaloilleen kun avaan dunan luukun kuin sanoen, että: "päästä minut jo lattialle!". Lattialla vapaana ollessaan Taavetti etsii yleensä kiinnostavia piilopaikkoja. Välillä Taavetti taas juoksee mieletöntä kyytiä huonetta ympäri. Myös nukkumisesta Taavetti pitää. Se onkin nykyään aikamoinen unikeko, eikä herää, vaikka siivoan häkkiä alkuillasta.

Temput: Taavetti osaa nousta takajaloilleen herkun avulla. Mitään agility-juttuja en ole koskaan kokeillut, enkä kokeilekaan. Minusta ne eivät ole hamstereita, vaan koiria varten :D

Taavetti inhoaa: Hampaiden katsomista. Silloin yrittää monesti rimpuilla pois kädestä. Taavetti ei myöskään pidä kiinniottamisesta, silloin kun se juoksee vapaana lattialla. Monesti se yrittää viilettää karkuun, eikä halua antautua millään kiinni.

Lempiväri: Tähän en osaakaan vastata. Toivoisin kuitenkin, että Taavetin lempiväri on vihreä, sillä Taavetin duna, juoksupyörä, ruokakuppi ja juomapullo ovat vihreitä. Ja heinä tietenkin myös :D

Lempi virike: Taavetti ei juurikaan jyrsi mitään. Ei siementankoa, puun oksia, koppiaan eikä dunaansa. Lempi virike onkin varmasti juoksupyörä, jota Taavetti ei tosin kovinkaan paljon käytä. Välillä aina parin minuutin ajan Taavetti intoutuu juoksemaan pyörällään. Ja mikä ihmeellisintä, Taavetti ei ikinä juokse pyörässään niin, että minä näen. Aina kun valot sammuvat ja menen nukkumaan, niin Taavetti saattaa alkaa juoksemaan pyörässään. Ihmeellinen otus :-D

Tehdyt tuhotyöt: Kerran nuorempana Taavetti jyrsi pienen reijän puiseen juoksupyöräänsä. Se taitaakin olla ainut neidin tekemä tuhotyö. Kuten aiemmin jo mainitsin, niin Taavetti ei juurikaan jyrsi, eli tuhotyöt on (onneksi) jääneet vähemmälle.

Paino: Tällä hetkellä 182 grammaa. Saisi tosin hieman laihtua, kun tuntuu olevan aika mahakas :D

Turkki: Pitkäkarvainen, väriltään hopeamusta. Turkin tiheys on mielestäni oikein hyvä. Pienet pyllykarvat on Taavetti saanut aikaseksi kasvatettua. Turkin väri on epätasainen ja liian rusehtava.

Hampaat: Keltaiset ja mielestäni oikein mittaiset, ei liian pitkät. Joskus olen Taavetin alahampaita hieman leikannut, koska ne olivat liian pitkät. Taavetti tykkää syödä kuivattua leipää, niin hampaat pysyvät sopivan mittaisina :)

Kynnet: Ehkä aavistuksen pitkät, en ole ikinä kynsiä kylläkään leikannut. Yleensä Taavetin dunassa on kukkarukku, jotta kynnet kuluisivat.

Käsitelvävyys: Joskus hieman arkajalka, varsinkin dunasta nostettaessa. Käsissä hieman vikkelä. Muuten oikein hyvä käsitellä, varsinkin jos on rauhallisella tuulella. Pahana tapana Taavetilla oli pienenä (ja on joskus vieläkin) hypätä kädestä yhtäkkiä. Onneksi tuo tapa on melkein kokonaan saatu kitkettyä käsittelyllä pois.

Terveys: Taavetti on aina ollut täysin terve. Silmät eivät ole ikinä rähmineet, eikä ihon kanssa ole ollut ongelmia koskaan. Taavetti taitaakin olla tähänastisista hamstereistani se kaikkein tervein yksilö (ainakin vielä).

Ruokahalu: Tuoreruoka maistuu aina. Siemenseosta ei syö niin mielellään, ja muutenkin yleensä mielestäni aika vähän. Herkkutikkuja ei syö juurikaan, mutta kuivattu leipä ja pähkinät ovat herkkua!

Näin Taavetti tekee omistajansa iloiseksi: Tuijottamalla suloisesti koppinsa katolta, ja olemalla oma hieman ujohko itsensä :) Oikein ihana asia Taavetissa on se, että se osaa olla yöllä hiljaa, eikä kolistele tai jyrsi kaltereita. Näin ollen voin nukkua Taavetin kanssa samassa huoneessa, eikä sitä tarvitse siirtää eri huoneeseen. Se on yksi parhaimmista piirteistä Taavetissa :)

© Eve Immonen

2 kommenttia:

  1. IHANA!!! Oikea sydänten murskaaja ^.^

    VastaaPoista
  2. kiitoksia :) ja kyllä tapsa on aivan ihastuttava otus <3

    VastaaPoista