sunnuntai 18. elokuuta 2013

Meidän Elmeri on tullut kotiin!

Voih, kirjoitettavaa on nyt (kerrankin) niin paljon, etten tiedä mistä aloittaisin :D Ehkä aloitan lauantaista.. : D

Eli aiemmin jo blogissani kerroinkin, että meille kotiutuu Elmeri-kani. Lauantaina kävimme Elmerin hakemassa Sotkamosta. Elmeri vaikutti heti alusta alkaen todella kiltiltä, aika alistuva on myös minun mielestä luonteeltaan. Kun olimme Elmerin hakeneet, lähdimme siskon luokse kahville Elmerin kanssa. Elmeri tykästyi kovasti siskoni kaniin (Ninniin siis) ja kanit pötköttivätkin vierekkäin pöydän alla silläaikaa kun me kahvittelimme. Aina kun laitoin Elmerin takaisin kuljetusboksiin, niin Elmeri juoksi sieltä heti Ninnin luokse :D

Matka Kuopioon sujui hyvin, menimme mökille suoraan. Laitoimme Elmerille häkin mökin yläkertaan valmiiksi. Annoin Elmerin rauhoittua häkissä itsekseen jonkin aikaa. Myöhään illalla laskin Elmerin vapaaksi juoksentelemaan, Elmeri tutki paikkoja innostuneena. Elmerin silmät vuotavat kovasti, keitetyllä vedellä niitä puhdistelin.

Tänään päästin Elmerin ulkohäkkiin juoksentelemaan. Huomasi, että Elmeri paljon enemmän tykkäsi liikkua ulkona. Äsken tultiin kotiin mökiltä, nyt Elmu makailee tyytyväisenä kanikerrostalon yläkerrassa. Ninjan kanssa haistelivat toisiaan kaltereiden läpi :) Jospas pikkuhiljaa totuttamalla kanit tulisivat toimeen keskenään.

Kovin tykästynyt Elmeriin olen jo nyt. Se on vaan maailman kiltein kani. Kuten entinen omistaja sanoi, sen voisi vaikka solmuun vääntää, eikä se tekisi mitään. Jos nuo Elmerin silmät eivät rauhoitu, niin käytän kyllä tutulla eläinlääkärillä näytillä. Tuo toinen silmä on paljon ärtyneempi, luomi myös hieman punainen. Muuten Elmeri on kyllä todella terve ja hyväkuntoinen ikäisekseen, en kyllä melkein kymmen vuotiaaksi uskoisi! Hiemanhan se lihava on, mutta terveellisellä ruokavaliolla ja liikunnalla uskoisin, että paino hieman saattaa pudota. Ja mitään suuria painonpudotuksia ei ole syytä edes minusta tehdä, koska elinvuosia ei kuitenkaan hurjan monta ole jäljellä. Parempi minusta antaa kanin elää viimeiset vuodet onnellisena, vaikka sitten hieman lihavana :)

Lopuksi muutamia kuvia. Silmät ilkeän näköiset, toivottavasti paranevat. Mutta eikö Elmeri olekin suloinen? Minä olen ainakin niin rakastunut <3 Heti kun Elmerin ensimmäistä kertaa näin, niin tuli sellainen olo, että haluan antaa Elmerille parhaat mahdolliset eläkepäivät meillä.2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitoksia. Elmeri on kyllä minusta aika persoonallisen näköinen, lisäksi luonne täysi kymppi! :)

      Poista