maanantai 21. marraskuuta 2011

Porkkanapiparit jyrsijöille

yksi porkkana
vettä
ruishiutaleita
vehnäjauhoja

Uuni päälle 200 asteeseen. Raastetaan porkkana ja lisätään vettä. Sitten ruishiutaleita ja vehnäjauhoja, suunnilleen yhtä paljon molempia. Voi varmasti tehdä myös kaurahiutaleista. Ruishiutaleita ja vehnäjauhoja lisätään, niin paljon, että taikinasta tulee melko kiinteää. Leivotaan aivan kuin oikeat piparit, vehnäjauhoja, kaulinta ja leivontamuotteja apuna käyttäen :) Riippuen pipareiden paksuudesta annetaan olla uunissa 10-20 minuuttia. Piparit kannattaa jättää vielä pariksi päiväksi pöydälle kovettumaan.

Kiva joululahja jyrsijöille ja kaneille. Itse leivoin, en ole vielä antanut maistiaisia eläimilleni.

3 kommenttia:

  1. Mul on Nasu niminen robo ja aattelin tehä noita porkkanapipareita.Kuinka paljon Niitä suurinpiirtein tulee?:)

    VastaaPoista
  2. noita tuli minulla noin 15 kappaletta :D tosin vaan siskon kani suostuu niitä syömään, muut elukat ei koske niihin ollenkaan :D ei ilmeisesti ollut iha kaikkien elukoiden mieleen tuo resepti :D

    VastaaPoista
  3. Paljon noihin niinku suunnillee vettä, ruishiutaleita ja vehnäjauhoa????

    VastaaPoista