sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kanikippurat ulos!

Rivitaloon muutettuamme olen jo kauan aikaa halunnut kanit laittaa ulos asumaan. Nyt viime aikoina ilmat ovat olleet niin kauniita ja lämpimiä, joten tänään uskalsin kanit ulos siirtää asumaan.

Mökille olen jemmannut muutamia kanin häkkejä varalle. Sieltä toin kaksi sinipohjaista häkkiä meidän kaneille ulkohäkeiksi. Löysin mökiltä myös uuden pressun, jonka nappasin myöskin mukaan. Pressu suojaa tuulelta, sateelta ja ötököiltä. Nyt onkin ihana vielä, kun ei ole liian kuuma, eikä itikatkaan ole vielä riesana :)

Elmeri suorastaan heräsi eloon, kun sen omaan uuteen ulkohäkkiinsä siirsin. Se nuuhki pitkään ihmetellen raikasta ulkoilmaa. Varmasti oli kaivannut ulos asumaan. Ninja sen sijaan näytti enemmän loukkaantuneelta, kun siirsin sen pois rakkaasta kodistaan :D Jospa sekin tottuu. Ulkohäkkien pohjamateriaaliksi valitsin mörttiröpöä. Ei siis mattoja tällä kertaa, niinkuin sisähäkissä oli. Pressua aion pitää aina häkkien päällä, ihan siltä varalta jos alkaa satamaan. Pressu kuitenkin laitettu niin, että häkkien sivuilta pääsee hyvin ilma kiertämään. Varmasti auringon paistaessa pressun alla on todella kuuma. Pressun päälle ajattelin ostaa muutaman pinkin huovan, tuo pressun väri ei oikein omaa silmää miellytä :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti