sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Uusi projekti!

Aina olen yrittänyt välttää virikkeitä, jotka sisältävät muovia. Olen suosinut paljon puusta valmistettuja virikkeitä ja pesämökkejä. Tänään kuitenkin sain loistoidean, aloitan uuden "projektin", jonka tarkoituksena on luoda hamsterille mahdollisimman luonnonmukainen asumus.

Eli Liinun asumuksesta aloin tekemään mahdollisimman luonnonmukaisen. Ainoastaan pieni punainen juomapullo on muovia, kaikki muu vain luonnosta saatavaa materiaalia. Kuiviketta laitoin reilusti, että hamsterilla on mahdollisuus kaivaa. Lähdin koiran kanssa metsään, ja keräisin sieltä pihlajan-, ja koivunoksia sekä erilaisia puita virikkeiksi. Myös ison kiven laitoin terraarioon, jotta kynnet kuluisivat. Ruokakuppia en laittanut ollenkaan terraarioon, siemenseoksen piilotin terraarion nurkkaan ja heinien alle, jotta hamsterilta kuluisi hieman aikaa ruuan etsimiseen :) Ainoastaan tuoreruuat tarjoan pienestä ruokakiposta. Tosin tänään on tuoreruokana omenaa, laitoin pienen omenan pestynä ja kuorittuna kokonaisena terraarioon. Näin Liinu saa itse paloitella omenan. Luonnossahan hamsterit käyttävät paljon aikaa ruuan hankintaan.

Eihän ihminen pysty tietenkään tarjoamaan hamsterille ihan täydellisen luonnonmukaista asumusta, mutta silti ajattelin yrittää. Olisi kiva huomata muutoksia hamsterin käyttäytymisessä, kun esimerkiksi siemenseosta ei enää tarjoillakaan suoraan kupista, vaan se pitää etsiä itse. Jännityksellä odotan, että muuttuuko Liinun käytös mitenkään, ja kehotan muitakin tarjoamaan tällaista elinympäristöä hamstereilleen.

Lopuksi vielä muutama erittäin huonolaatuinen kuva Liinun terraarion uudesta järjestyksestä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti