maanantai 24. lokakuuta 2011

Primo 2 kokeiluun!

Nyt riitti tämä jatkuva kanin pellettien ostelu! Kyllä ärsyttää, kun tuntuu, että saa koko ajan olla kauppaan juoksemassa, kun on pelletit kaneilta lopussa. Pari päivää sitten ostin Agrista 40 kilon säkin Primo kakkosta kokeiluun. Primo ei ole kaneille suunniteltu pelletti, vaan kasvaville naudoille. Monet kanikasvattajat kuitenkin käyttävät sitä kaneilla, ja itse päätin myöskin kokeilla.

Tuo 40 kg:n säkki maksoi muistaakseni noin 16 euroa, eli kilohinta ei ole ollenkaan paha verrattuna esim. Lottieen. Tässäpä ravintosisältö, jonka löysin netistä:


kosteutta 13,0%
raakavalkuaista 14,5%
raakarasvaa 4,5%
raakakuitua 8,0%
hehkutusjäännös 7,4%

g/kg
kalsium 10g
fosfori 5,4g
magnesiumia 3,0g
natriumia 3,5g

per kg
A- vitamiinia 8000 KY
D3- vitamiinia 2000 KY
E- vitamiinia 35mg
kuparia 23mg
seleeniä 0,5mg

sisältö: ohra, kaura, vehnälese, rypsipuriste, ohramallasrehu, mäskijauho, seosmelassi, kaurankuorijauho, rypsirouhe, kalsiumkarbonaatti 2,05%, panimohiiva, suolaa 0,7%, kasvirasvaseos, esiseoksia, magnesiumoksidia.

Kuidun määrä on mielestäni aika vähäinen, lisään kauraa hieman joukkoon. Toki saahan kanit kuitua heinästäkin. Rasvaprosentti on kanssa ihan ookoo. Jospas tuo pelletti ois kaneille hyvä, tuntuu se ainakin hyvin maistuvan :) Tällä hetkellä sekoitan tuota Lottieen ja Genesikseen, jotta kanit pikkuhiljaa tottuisivat tuohon uuteen pellettiin :) Toivottavasti se oli hyvä ostos :)

Linkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti