perjantai 4. marraskuuta 2011

Huolia

Nyt kun kanit ovat taas saaneet omat talvikämpät, on taas alkanut Ninnin häkin puolustaminen. Häkkiä ei voi siivota, jos Ninni on siellä samalla, koska Ninni hyökkää välittömästi käteen kiinni. Myöskin ruuan antaminen on samasta syystä hankalaa. Kesällähän Ninnillä oli monta kertaa valeraskaus, nyt niitä ei ole taas vähään aikaan ollut. Kesällä Ninni repi valeraskauden takia itseltään mahan aivan karvattomaksi ja yhteen nisäänkin tuli karvan repisimisen seurauksena haava. Olen miettinyt Ninnin sterilointia. Ninja ja Ninni tulisivat varmasti vielä paremmin toimeenkin, mikäli sterilointi vähentäisi reviirinpuolustusta ja toisen kanin alistamista. Ninnihän alistaa välillä Ninjaa todella paljon, niin että Ninjallakin on puremajäljet niskassa. Ja välillä kanit ovat kuin ylimmät ystävykset. En missään tapauksessa halua teettää poikasia Ninnillä (enkä Ninjallakaan!), joten sterilointi olisi minun mielestäni järkevä ratkaisu.

Hieman kyselen tutuiltani kokemuksia, ja sen jälkeen soittelen hyvämaineiselle eläinlääkärille ja kysyn hänen mielipidettään. Itse kyllä ajattelen, että sterilointi voisi olla todella hyvä ratkaisu tässä tilanteessa, vaikka kyllähän siinä on riskinsä. Ja eihän leikkaus tietenkään ilmainenkaan ole, mutta onnistuessaan varmasti sen rahasumman arvoinen, mikä siihen kuluu.

Viime viikolla Ninni puraisi poikaystävääni, koska hän tietämättään yritti silittää häkissä olevaa Ninniä. Haavahan siitä tuli tietenkin. Tosi tyhmää, kun Ninni on muuten niin kiltti ja kultainen kani, mutta tuo häkin puolustaminen on jotain aivan järkyttävää! Toivottavasti saan nyt jonkun ratkaisun tähän touhuun : (

Huono, mutta hyvin tähän tekstiin sopiva kuva. Kuvassa Ninni alistaa Ninja-raukkaa :( 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti