torstai 14. maaliskuuta 2013

Kotimme eläimelliset yksityiskohdat

Eläimiä löytyy muualtakin kuin häkistä ;)

2 kommenttia:

 1. Asustaako teiän kanit samassa häkissä? Miten iso häkki niillä on? Oon miettinyt, että ostaisin 3vuotiaalle kääpiöluppa urokselle kaverin. Miten pitkään kanin totuttamisessa toiseen kaniin menee?

  VastaaPoista
 2. Joo kaikki kolme kania asuu meillä 120 cm häkissä. Ollaan tosin kaneille ostamassa nyt 140 cm häkkiä, koska minusta tuo 120 cm häkki on hieman liian pieni kolmelle kanille.

  Meillä totuttamisessa meni noin kuukausi. Toinen kaneistamme hyväksyi uusimman kanimme heti, toisella kesti kauemmin hyväksyä uusi kani. Ei voi varmaksi sanoa, että kuinka nopeasti kanit tottuvat toisiinsa. Joskus kestää minuutteja, joskus kuukausia. Joissakin tapauksissa kanit ei vaan tule toimeen keskenään. Ja urokselle kaveriksi kannattaa ottaa ehdottomasti naaras. Uros pitää siis leikkuuttaa. Kahta urosta en itse lähtisi missään nimessä yhdistämään.

  Totuttaminen kannattaa aloittaa sijoittamalla kanien häkit vierekkäin, niin että kanit pääsevät haistelemaan toisinsa. Aluksi siis kannattaa hankki uudelle kanille oma häkki. Totuttaminen kannattaa tehdä alueella, joka ei ole kummankaan kanin reviiriä. Eli ei siis häkissä vaan esimerkiksi vessassa. On normaalia, että aluksi kanit alistavat toisiaan, ehkä hieman tappelevakin. Niin kanit selvittävät arvojärjestystä keskenään.

  Minun neuvoni sinulle on se, että mieti tarkkaan. Jos päätät hankkia toisen kanin niin etene hitaasti. Hiljaa hyvä tulee! :) Ei siis niin, että lykkäät kanit heti samaan häkkiin, ei niin. Pikkuhiljaa!

  VastaaPoista