perjantai 7. maaliskuuta 2014

Yksi haave toteutuu jälleen...

Moni on ehkä blogin kautta lukenutkin, että olen rivitaloasunnosta haaveillut. Se olisi koirien kannalta paljon parempi vaihtoehto kuin kerrostaloasunto. Olisi oma piha koirille leikkiä eikä tarvitsisi rappuja jatkuvasti ravata.

Noh kuten moni jo otsikosta arvaakin, niin rivitaloonhan me muutetaan kuun lopussa! Muutetaan hieman pienemmälle paikkakunnalle, kuitenkin Kuopion lähelle. Neliöitä asunnosta löytyy 52 muistaakseni. Eli asunto on hieman pienempi kuin nykyinen. Mutta löytyy se oma piha <3 Kovin innoissani olen muutosta :)

Viivi on melkein täysin sisäsiisti jo! Monen olen kuullut sanovan, ettei koiraa saa torua sisälle tarpeiden tekemisestä. Olisi vaan hiljakseen siivottava. Meillä sisälle kuseskelu vaan jatkui ja jatkui... Isäni kanssa juttelin ja hän sanoi, että kannattaa alkaa torumaan, niin hän on omat koiransa sisäsiisteiksi opettanut. Päätinpä kokeilla. Tasan kaksi kertaa Viiviä toruin juuri kun oli pissillä vessan oven edessä. Viiviä oikein hävetti, sen huomasi. Mitään pississä uittamista en itse kannata, en ollenkaan. Mutta tosiaan kaksi kertaa kun toruin niin nyt on koira lähes täysin sisäsiisti. Kyllä kannatti :)

Koirille ostin uutta ruokaa kokeiluun. Haluan jatkossa ostaa koirien sapuskat ja kanien puupelletit isoissa säkeissä Agrimarketista. Tulee paljon halvemmaksi. Ostin Jahti & Vahti kana-riisi 15 kilon säkin. Hintaa oli hieman yli kolmekymppiä. Eläinlääkärini kehui tuota ruokaa ja ajattelin kokeilla. Viivi syö vielä penturuokaa ja hieman sekoittelen tuota uutta ruokaa myös sekaan.


Viivi on kasvanut huimasti. Painoa taitaa olla jo liki 8 kiloa, siitä on tullut paljon isompi kuin Nanasta. Ensi viikonloppuna on Siilinjärvellä Match show ja sinne suunnataan serkkuni kanssa. Tarkoitus olisi osallistua pentuluokkaan koiriemme kanssa, Viivi ja serkku Bambi-koiransa lähtee mukaan :) Miten lie menee, sen näkee sitten. Viivin kanssa käytiin Ponderan koiranäyttely- kurssilla, se oli kyllä oikein hyödyllinen! Muuten reenaus on kyllä jäänyt... Taidankin lähteä Viiviä pöydällä seisottamaan nyt, heippa!3 kommenttia:

 1. *facepalm* kuka järkevä ihminen neuvoo, ettei koiraa pidä torua, jos paskoo/kusee sisälle? :D Eihän se väärin tiedä tekevänsä, tuskin lapsienkaan annetaan kuseskella nurkkiin, vaan potallehan ne opetetaan... päivän paras :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monilta nettisivuilta luin, ettei kannata torua. Minä en niitä paskoja jaksanut sitten päivästä toiseen lattialta siivoilla :D

   http://www.koiranomistajanperuskurssi.fi/fi/koira-kotona/ohjeita-tarkeimpien-taitojen-opettamiseen/sisasiisteys

   Tuolla ainakin neuvotaan, että: "Koiraa ei saa rangaista väärään paikkaan tehdystä jätöksestä, vahingot jätetään huomiotta ja siivotaan pois eleettömästi." Ei ainakaan meillä toimi tuo :D

   Poista
 2. päivän repeemiset :DD toi sama kun eve87:n juttu :D

  VastaaPoista