maanantai 27. kesäkuuta 2011

Vinkkejä hamstereiden omistajille

Tässäpä on vinkkejä, jotka olen todennut hyviksi ajatellen hamstereita. Jotkut näistä vinkeistäni saattavat tuntua ehkä itsestäänselvyyksiltä, mutta laitanpahan ne kumminkin tänne :) Ja nämä vinkit saa (ja kannattaakin!) varastaa :)

1. Virikettä hamsterille
Poimi metsästä mahdollisimman puhdas käpy (ei saa olla oravan syömä!) Keitä käpy vedessä tai käytä sitä   vaihtoehtoisesti uunissa about 100 asteessa noin 10 minuuttia. Silloin kävyssä mahdollisesti majailevat bakteerit kuolevat. Sitten laita kävyn suomujen väliin esim. auringonkukan siemeniä tai muuta herkkuja. Näin hamsteri saa nakerrellessaan käpyä maistuvan palkinnon :)


Meillä ainakin hamsterit tykkää kovasti näistä :) 2. "Sademetsä" hamsterille
En tiedä, että miksi minulle tulee tästä mieleen sademetsä, mutta olkoon se sitten tämän maistuvan virikkeen nimi :) Tätä varten tarvitset kukkaruukun, jossa on reikä sekä luonnosta erilaisia kasveja, joita voi syöttää hamsterille. Itse olen hamstereille tähän "sademetsään" kerännyt voikukanlehtiä, koivunoksia, vadelmanlehtiä, maitohorsmaa, mustikanvarpuja sekä pihjalanoksia. Kukkaruukku pestään, mikäli se on likainen. Luonnosta kerätyt kasvit pitää myös pestä huolellisesti. Sen jälkeen kasvit tökätään kukkaruukun reijästä läpi. Näin hamsterilla kasvaa vähän niinkuin oma puu asumuksessa, jota voi käydä syömässä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti